İKCÜKAM Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı Çalıştayı’na katıldı

13-14 Eylül 2018 tarihinde Yedigün Koleji’nde Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi tarafından düzenlenen “Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı Çalıştayı”nda üniversitemizi temsilen panelist olarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKCÜKAM) Müdürü Doç. Dr. Leyla BAYSAN ARABACI “Kadına Yönelik Şiddet: Tanımı ve Yaygınlığı” konulu sunumu ile ve İKCÜKAM üyeleri Arş. Gör. Gülsenay TAŞ ve Arş. Gör. Ece MUTLU katılımcı olarak iştirak etmiştir. Çalıştayın ilk gününde uzmanların kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusundaki ayrıntılı sunumlarından sonra, ikinci günde de iki ayrı oturumda kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının nedenleri ile farkındalık yaratma ve önlemler üzerine çalışıldı.